INTERPOL ZNA LICA 5.800 DŽIHADISTA: Svi su članovi Islamske države

Izvor: Kurir, 19.Nov.2015, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INTERPOL ZNA LICA 5.800 DŽIHADISTA: Svi su članovi Islamske države

Interpol je identifikovao 5.800 stranih džihadista od njih oko 25.000 koji su se priključili džihadističkim grupama u zemljama kao što su Sirija i Irak, rekao je u šef te međunarodne organizacije za policijsku saradnju.

Direktor Interpola Juergen Štok govorio je u Sevilji povodom konferencije o borbi protiv terorizma, nekoliko dana nakon terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno 129 ljudi, a za koje je odgovornost preuzela Islamska država.

Više >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osoba koje se sumnjiče da su bile umešane, francuskih i belgijskih građana, navodno je prošlo kroz Siriju.

- Organizacija je u ovom trenutku identifikovala oko 5.800 stranih boraca, navodnih džihadista, koji dolaze iz više od 50 zemalja - rekao je Štok.

Dodao je da je njihov ukupni broj verovatno oko 25.000, i ocenio da je potrebna veća saradnja između država na tom planu.

- Informacija je temelj policijskog rada. Informacija se mora podeliti s Interpolom - rekao je on.

Stručnjaci snaga reda okupili su se u Sevilji na trodnevnoj konferneciji čiji je cilj razmena iskustava o borbi protiv terorizma.

(Net.hr/Hina)
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.