IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC! Turci lecima zastrašivali sirijski narod, a onda Rusi rešili da malo njih isprepadaju! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2021, 22:50

IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC! Turci lecima zastrašivali sirijski narod, a onda Rusi rešili da malo njih isprepadaju! (FOTO)

Glavna komanda SAA sve lepo sročila

Rano 16. oktobra, ratni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije (VKS) bacali su letke iznad sirijskih gradova Marea i Azaz, koje kontrolišu Turci, upozoravajući militante koje podržava Turska da ne pokreću bilo kakve napade u severnom delu Alepa. Iako su letke bacali ruski ratni avioni, ustvari ih je izdala Glavna komanda Sirijske arapske vojske (SAA).

- Vi, teroristi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << borite se za malu gomilu novca, dok vaši lideri demontiraju fabrike i pogone i prodaju ih Erdoganovim posrednicima, pljačkajući kompanije i institucije koje su izgradili građani severnog Alepa, sečući drveće koje je lokalno stanovništvo platilo svojim znojem i hranom svoje dece. Probudite se zbog svog naroda i zemlje. I znajte da će Alepo ostati u rukama svog časnog naroda - stoji napisano u jednom od bačenih letaka.

#كليك_هام || الطائرات الحربية تلقي مناشير تحذيرية فوق مدينتي #مارع و#اعزاز بريف #حلب الشمالي.#سوريا pic.twitter.com/uGVSoazbHq

— كليك Click (@Click_Syria) October 16, 2021

Dan ranije, turska vojska je bacila letke iznad kurdskog grada Tel Rifata, u kojem su prisutni SAA i ruske snage, upozoravajući građane na moguću operaciju protiv Jedinica za zaštitu naroda (YPG) i Radničke partije Kurdistana (PKK). Više letaka sa sličnim pretnjama bačeno je kasnije i na Minak.

مناشير ألقتها طائرات تركية فوق مدينة منغ في ريف حلب الشمالي. pic.twitter.com/7gsdsZHX8i

— همام عيسى (@humam_isa) October 16, 2021

Prema nedavnom izveštaju Rojtersa, turska vojska i obaveštajna služba spremaju vojnu akciju u severnom Alepu, ako diplomatskim naporima ne uspeju da ubede kurdske snage da napuste regiju. Leci koje je VKS bacila ukazuju na to da SAA i ruske snage neće tolerisati bilo kakve napade na kurdske snage na severu Alepa, od strane Turske.

Ankara ne samo da odbija da povuče svoje trupe iz Idliba zaraženog teroristima, već naprotiv pokušava da proširi svoj uticaj u drugim delovima Sirije.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.