Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2017, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID napušta sirijsko-libanski granični region

DAMASK - Nakon nedjelju dana borbe, konvoj s pripadnicima Islamske države počeo je, u skladu sa sporazumom, da napušta sirijsko-libanski granični region u pratnji sirijske vojske krećući se ka istočnoj Siriji, prenosi Reuters.

Tokom proteklih nedjelju dana, najmanje 11 pripadnika libanskog šiitskog pokreta Hezbolah i sedam sirijskih vojnika, poginulo je u ofanzivi na takozvanu Islamsku državu, u zapadnom sirijskom regionu Kalamun, naveo je Hezbolah.

Hezbolah >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i sirijska vojska objavili su u nedjelju prekid vatre u svojoj ofanzivi protiv Islamske države u Kalamunu, javila je Hezbolahova televizija Al-Manar.

Prekid vatre stupio je na snagu "u skladu sa sporazumom o okončanju borbi u zapadnom Kalamunu protiv ID", prenosi Reuters pozivajući se na tu televiziju.

Libanska vojska objavila je prekid vatre na svojoj strani granice, gdje je iz sjeveroistočnog dijela Libana vodila borbu protiv ekstremista ID.

Enklava ID uz tu granicu je posljednji dio sirijsko-libanske granice koji je ostao pod kontrolom ekstremista, napominje britanska agencija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Islamska država napušta sirijsko-libanski granični region

Izvor: RTS, 28.Avg.2017

Nakon nedelju dana borbe, konvoj s pripadnicima Islamske države počeo je danas, u skladu sa sporazumom, da napušta sirijsko-libanski granični region u pratnji sirijske vojske krećući se ka istočnoj Siriji, prenosi "Rojters". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.