I RUSI MARŠIRAJU KA PALMIRI: Velike snage sirijske vojske krenule iz Latakije

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I RUSI MARŠIRAJU KA PALMIRI: Velike snage sirijske vojske krenule iz Latakije

Očekuje se veliki napredak sirijske vojske u narednim danima

Samo nekoliko sati nakon što je Šahin Grupa napustila zapadnu Palmiru i krenula prema istočnom Alepu, Sirijska Arapska vojska je poslala veliki broj pojačanja iz Latakije prema ovom frontu u cilju intenziviranja svojih vojnih operacija protiv Islamske države.

Prema vojnom izvoru u Damasku, dva odvojena konvoja koja se sastoje od po 500 vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (pa i više od tog broja) krenuli su iz primorske Latakije u dva odvojena pravca prema Palmiri.

Oba konvoja su navodno u pratnji nekoliko oklopnih vozila i ruskih specijalnih snaga, dodao je vojni izvor. U narednim danima, očekuje se veliki napredak Sirijske Arapske vojske prema gasnim poljima Hajan i Al-Mahr, u nastojanju da proteraju preostale džihadiste Islamske države iz područja.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.