Horor uživo: Odsecanje ruke prenosili na Internetu

Izvor: Blic, 01.Mar.2014, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horor uživo: Odsecanje ruke prenosili na Internetu

Grupa muslimanskih ekstremista iz Sirije u uživo je na Tviter postavila niz fotografija koje prikazuju odsecanje ruke lopovu, u skladu s tradicijom šerijatskog prava.

Događaj se odigrao u Gradu Maskanahu u blizini Alepa, na severu zemlje, a snimke je odmah retvitovalo nekoliko džihadističkih kanala na društvenim mrežama.

Grupa odgovorna za ovaj događaj, militantna organizacija ISIS - islamska država >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sirije i Iraka - tvrdi da je čovek sa fotografija, navodni lopov, sam zahtevao da bude kažnjen na ovakav način, odnosno da je ”priznao svoje prestupe i tražio da mu ruka bude odsečena da bi se očistio od greha”.

Ove navode nije bilo moguće nezavisno proveriti, a fotografije i tvitovi koje su ekstremisti postavili u međuvremenu su uklonjeni sa Tvitera.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.