Horor Sirija: Napad na pijacu, poginula deca

Izvor: Mondo, 27.Jul.2019, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horor Sirija: Napad na pijacu, poginula deca

Najmanje 11 osoba, većinom dece, poginulo je danas u vazdušnom napadu srijske vojske na prometnu pijacu u Arihi, na severozapadu Sirije, javila je Sirijska opservatorija za ljudska prava i još jedna grupa aktivista koja prati sukob.

Foto: Tanjug/Syrian Civil Defense White Helmets via AP

Sirijska opservatorija čije je sedište u Velikoj Britaniji i grupa "Ariha tudej" saopštile su da su među >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ubijenima većinom deca mlađa od 14 godina, preneo je AP.

Doktor Mohamad Abraš iz bolnice u Idlibu rekao je Opservatoriji da je među ranjenima i jedna 18-mesečna devojčica.

Asošijejted pres navodi da je grad Ariha napadan u više navrata poslednjih sedmica tokom kojih je sirijska vlada pokušavala da pojača ofanzivu na poslednja uporišta pobunjenika, koja je počela krajem aprila.

SRCE SE SLAMA: Sestrinska ljubav i borba za život VIDEO

U odvojenom incidentu, prema rečima lokalnih medicinskih izvora, dvojica medicinskih radnika i njihov vozač su poginuli u napadu na njihovo vozilo u gradu Kfar Zita, u provinciji Hama.

Najmanje 103 civila, od kojih 26 dece, ubijeno je u proteklih deset dana u vazdušnim napadima sirijske vlade i njenih saveznika na škole, bolnice, prodanice i pekare.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sirija: Najmanje 11 mrtvih u napadu na pijacu u Arihi

Izvor: B92, 27.Jul.2019

Najmanje 11 osoba, većinom dece, poginulo je u vazdušnom napadu srijske vojske na prometnu pijacu u Arihi, na severozapadu Sirije...Ovo je javila Sirijska opservatorija za ljudska prava i još jedna grupa aktivista koja prati sukob u toj zemlji...Sirijska opservatorija čije je sedište u Velikoj Britaniji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.