Homs: U sukobima poginulo 45 pobunjenika

Izvor: Blic, 10.Jan.2014, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homs: U sukobima poginulo 45 pobunjenika

Najmanje 45 pobunjenika poginulo je u sukobima sa sirijskim snagama bezbednosti u Homsu, u centralnim delovima zemlje, saopštila je danas sirijska organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, navela je da su pobunjenici iz različitih brigada poginuli kasno sinoć i rano jutros tokom pokušaja da okončaju vojnu opsadu tog grada koja traje više od godine.

Nekoliko hiljada civila je navodno zarobljeno zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opsade.

Kancelarija UN za ljudska prava saopštila je pre dva dana da je prestala da ažurira podatke o žrtvama građanskog rata u Siriji navodeći da više ne može da proveri izvore tih informacija.

Kancelarija je podsetila da je krajem jula poslednji put iznela podatak o žrtvama u Siriji, kada je navedeno da je od početka rata u toj zemlji, od marta 2011. godine, poginulo najmanje 100.000 ljudi.

Robert Kolvil, portparol Kancelarije visokog komesara UN za ljudska prava, izjavio je da organizacija ne može da dobija nove informacije zbog nemogućnosti pristupa terenu i provere podatke iz drugih izvora.

On je dodao da UN ne mogu da preporuče ni podatke o broju mrtvih koje drugi prikupljaju, uključujući i često citiranu Sirijsku opservatoriju za ljudska prava - NVO sa sedištem u Londonu, prema čijim podacima je od početka nasilja 2011. godine u Siriji ubijeno više od 130.000 ljudi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Homs: U sukobima poginulo 45 pobunjenika

Izvor: Dzungla.org, 10.Jan.2014

Najmanje 45 pobunjenika poginulo je u sukobima sa sirijskim snagama bezbednosti u Homsu, u centralnim delovima zemlje, saopštila je danas sirijska organizacija za zaštitu ljudskih prava.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.