Hezbolah nabavio rakete uprkos nastojanjima Izraela

Izvor: RTS, 20.Sep.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hezbolah nabavio rakete uprkos nastojanjima Izraela

Šiitski pokret Hezbolah nabavio je rakete i oružje uprkos višegodišnjim pokušajima Izraela da preseče linije snadbevanja u Siriji, rekao je vođa tog pokreta u Libanu Sajed Hasan Nasralah.
Hezbolah će doći u posed preciznih raketa i oružja bez obzira šta Izrael uradi da preseče rutu snadbavanja, istakao je lider pokreta, prenosi Rojters.

"Ukoliko Izrael nametne rat Libanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suočiće se sa sudbinom i realnošću kakvu nisu očekivali", rekao je lider Hezbolaha obraćajući se Izraelu putem video poruke.
Izrael na šiitsku paravojnu organizaciju gleda kao na najveću pretnju na svojim granicima. Zbog toga je izvršio više vazdušnih napada na Siriju, kako bi sprečio da Hezbolah dobije oružje od Irana.
Hezbolah, kojeg podržava Iran, igrao je ključnu ulogu u podršci sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu tokom sedmogodišnjeg civilnog rata u toj zemlji.
Iranska revolucionarna garda pomogla je Hezbolahu osamdesetih godina da se odupru izraelskoj okupaciji u južnom Libanu, a Izrael i Hezbolah su kratko ratovali u Libanu tokom 2016. godine.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.