Hezbolah: Pad Asada bi gurnuo Bliski istok u mrak

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2013, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hezbolah: Pad Asada bi gurnuo Bliski istok u mrak

Lider libanskog Hezbolaha, šeik Hasan Nasralah upozorio je danas da bi pad režima sirijskog predsednika Bašara el Asada mogao doprineti jačanju ekstremista i gurnuti Bliski istok u "mračni period".

Nasralah je u televizijskom obraćanju s tajne lokacije, putem video linka, rekao da njegova šiitska grupa neće biti pasivna dok je njen glavni saveznik u Damasku pod napadom.

  Bašar al Asad

 

Pripadnici Hezbolaha se bore u Siriji protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << islamističkih ekstremista koji predstavljaju opasnost po Liban, rekao je Nasralah i obećao da njegova grupa naće dozvoliti da sirijski pobunjenici kontrolišu oblasti koje se graniče s Libanom.

 

To je prvi put da je Nasralah javno potvrdio da se pripadnici Hezbolaha bore u Siriji. Hezbolah je bio meta žestokih kritika zbog slanja svojih boraca u

Siriju. Nasralah je opisao sukobe u Siriji kao "egzistencijalni rat" za antiizraelske grupe, uključujući Hezbolah.

 

"Ukoliko Sirija padne u ruke Amerike, Izraela i otpadnika, otpor (Hezbolah) će biti opkoljen i Izrael će ući u Liban i nametnuti svoju volju", rekao je Nasralah i dodao da bi tada narod tog regiona ušao u "mračni period".

 

"Ako Sirija padne, Palestina će biti izgubljena", kazao je vođa Hezbolaha u obraćanju povodom obeležavanja godišnjice povlačenja Izraela iz južnog Libana 2000. godine.

 

Sirija i Iran su glavni saveznici Hezbolaha i veruje se da je većina naoružanja te grupe preneto preko teritorije Sirije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Hezbolah: Ako Sirija padne, Palestina će biti izgubljena

Izvor: Blic, 26.Maj.2013, 01:16

Lider libanskog Hezbolaha, šeik Hasan Nasralah, upozorio je juče da bi pad režima sirijskog predsednika Bašara el Asada mogao doprineti jačanju ekstremista i gurnuti Bliski istok u "mračni period". Prvi put javno potvrdio da se Hezbolah bori u Siriji - Hasan Nasralah..Nasralah je u televizijskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.