Hejlijeva najavile nove sankcije Rusiji zbog Sirije

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2018, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejlijeva najavile nove sankcije Rusiji zbog Sirije

SAD će uskoro objaviti da uvode nove sankcije Rusiji zbog situacije u Siriji, saopštila je Si-Bi-Es njuzu stalna predstavnica SAD pri UN Niki Hejli.

„Saopštenje o novim sankcijama Rusiji će biti objavljeno u ponedeljak“, navodi se na nalogu na Tviteru televizije, pozivajući se na intervju sa Hejlijevom.

Ona je saopštila da će se nove sankcije Rusiji ticati preduzeća koja isporučuju tehnologije sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu.

„Vidite da će se sankcije širiti. Ministar Mnučin će objaviti u ponedeljak, ako još uvek nije, i one će biti usmereni na kompanije koje vrše isporuke opreme i tehnologija koje koristi Asad i za hemijsko oružje“, rekla je ona.

Ona je saopštila da SAD neće razgovarati „jedan na jedan“ sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom. Hejlijeva je rekla da Sirija nije „vredna“ direktnih pregovora sa Vašingtonom.   

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.