Hakeri napali saudijske i izraelske sajtove

Izvor: Blic, 26.Maj.2013, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri napali saudijske i izraelske sajtove

Hakeri su danas napali nekoliko zvaničnih sajtova u Saudijskoj Arabiji, dok su sirijski pokušali da upadnu u program računara s podacima o sistemu vodosnabdevanja u izraelskom gradu Haifa.

Među sajtovima vlade Saudijske Arabije, na čije je naslovne strane postavljena alžirska zastava koja je kasnije povučena, je i Ministarstvo informisanja, objavio je državni javni servis Al-Ehbarija.

Hakovani su i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sajtovi al-Ehbarije, sportskog kanala Al-Rijadija, Prvog kanala i radio Kurana, kao i sajt Kulturnog centra kralj Fad.

U međuvremenu, izraelske bezbednosne službe saoštile su da su sirijski hakeri pokušali da upadnu u računarski sistem s podacima o vodosnabdevanju grada Haife.

- Grupa koja sebe naziva "Sirijska elektronska armija" i pre dve nedelje je pokušala sličan napad, ali nije uspela - rekao je Jucak Ben Jizrael, nekadašnji savetnik bezbednosne službe.

Hakerski pokušaj dogodio se neposredno pošto je Izrael bombardovao vojni kompleks u blizini Damaska.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hakeri napali izraelske sajtove

Izvor: B92, 26.Maj.2013

Jerusalim -- Sirijski hakeri pokušali da upadnu u program računara s podacima o sistemu vodosnabdevanja u izraelskom gradu Haifa...Napad je izvršen i na više zvaničnih sajtova u Saudijskoj Arabiji...Među sajtovima vlade Saudijske Arabije, na čije je naslovne strane postavljena alžirska zastava...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.