HTS PRETRPEO STRAVIČAN GUBITAK: Sirijska vojska im likvidirala komandanta i time ih bacila ih u očaj (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2021, 21:39

HTS PRETRPEO STRAVIČAN GUBITAK: Sirijska vojska im likvidirala komandanta i time ih bacila ih u očaj (FOTO)

Rat se nastavlja

Bivši visoki komandant pokreta Arar al-Šam poznat kao Abu Islam Basams bio je glavna meta artiljerijskih udara koji su gađali grad Arihu u severozapadnoj sirijskoj oblasti Idlib, ujutro 20. oktobra, prema sirijskim izvorima.

Komandant je poginuo u udarima koji su pripisani Sirijskoj arapskoj vojsci (SAA), dok je njegov sin teško ranjen.

Abu Islam je bio komandant brigade al-Abas, jedne od četiri velike jedinice koje su prebegle iz Arar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << al-Šama i pridružile se frontu al-Šamija koji podržava Turska.

Today's strikes on Ariha targeted Abu Islam Bsamis, an Ahrar al-Sham leader who used to command the group's al-Abbas Brigade. pic.twitter.com/ac6qiJOTIL

— Within Syria (@WithinSyriaBlog) October 20, 2021

Komandant se možda pridružio frontu Al-Šamija ili Hajat Tahrir al-Šam (HTS), de-facto vladaru Idliba, koji je povezan sa Al-Kaidom, nakon što je napustio Arar al-Šam. Poznato je da je Ariha jedno od uporišta HTS-a.

HTS i njegovi saveznici odgovorili su na artiljerijske udare granatirajući nekoliko položaja SAA oko Idliba. Ipak, nema izveštaja o gubicima.

SAA i njeni saveznici već neko vreme tragaju za zapovednicima u Idlibu. Vojska bi uskoro mogla da započne kopnenu operaciju u regionu kako bi ojačala sporazum o prekidu vatre koji su prošle godine posredovale Rusija i Turska.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.