Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 23:29

HIRURŠKI PRECIZNO I ZA TREN OKA! Ruska lutajuća municija unakazila položaje džihadista HTS u Velikom Idlibu! (FOTO)

Ruske snage nastavljaju vazdušne udare i na region Velikog Idliba

Lutajuća municija koju su lansirale ruske snage pogodila je utvrđeni položaj Hajat Tahrir al-ŠamA (HTS) koji je povezan sa Al-Kaidom u blizini grada Kafr Nurana u zapadnom delu Alepa, koji je deo Velikog Idliba. Sirijski opozicioni aktivisti nisu prijavili žrtve tokom udara lutajućom municijom, koji je prouzrokovao materijalne gubitke.

Ruski udar je verovatno bio odgovor na nedavna kršenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << primirja u Velikom Idlibu. HTS i njegovi saveznici izveli su više manjih napada u poslednjih nekoliko dana koji su doveli do napada. Dan ranije, municija LANCET-3, koju je napravila ruska Aero grupa ZALA, srušila se u blizini položaja Sirijske arapske armije (SAA) u zapadnom delu Alepa. Municiju su navodno oborili vojnici SAA u incidentu prijateljske vatre.

#Syria: another Rebel weaponized drone down, this time in W. #Aleppo countryside while trying to target pro-Assad forces. pic.twitter.com/K8CpnEEVKd

— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) February 10, 2022

LANCET-3, koji je verovatno korišćen u napadu 11. februara, ima domet od 40 kilometara i izdržljivost od 40 minuta. Lutajuća municija je opremljena optičkim sistemom za otkrivanje i praćenje ciljeva.

Ruske snage već nekoliko godina koriste lutajuću municiju protiv militanata u Velikom Idlibu. Prošlog decembra, TV "Rusija 24" emitovala je izveštaj koji dokumentuje nedavne napade municijom u regionu. Lutajuća municija nudi mogućnost otkrivanja i gađanja ciljeva koji se nalaze iza linije vida sa visokom preciznošću u kratkom roku.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.