HAOS u Siriji: Amerikanci BOMBARDOVALI HOMS I DEIR EZ ZOR, IMA MRTVIH!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2018, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS u Siriji: Amerikanci BOMBARDOVALI HOMS I DEIR EZ ZOR, IMA MRTVIH!

Žestok sukob vojske SAD i sirijskih trupa

Avioni američke koalicije bombardovali su pozicije sirijske vojske na istoku provincije Homs, gde je poginuo jedan vojnik, kao i selo u provinciji Deir ez Zor u kojem je nastradalo osam osoba.

Pročitajte i: 

- Avioni koalicije sa SAD na čelu izveli su napad na pozicije vojske u Džabal Gurabu, 150 kilometara istočno od Palmire, u blizini granice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa Irakom - rekao je neimenovani komandir sirijske vojske.

Po njegovim rečima, jedan sirijski vojnik je poginuo, dok ih je nekoliko ranjeno. 

Avioni su bombardovali i selo Šafa u provinciji Deir ez Zor, kada je poginulo osam osoba, javila je agencija SANA.

Bombardovanje je usledilo nakon što su Sirijci navodno otvorili vatru na tri američka vozila koja su se kretala u pravcu Halba. Ovo su prvi sukobi vladinih snaga i američke vojske na zemlji. Vozila su se kretala iz područja Tanf, gde se nalazi američka baza.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.