HADŽINSKI DŽEP: Da li SDF zaista GAZI Islamsku državu ili je u pitanju samo PROPAGANDNA BITKA (VIDEO/MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HADŽINSKI DŽEP: Da li SDF zaista GAZI Islamsku državu ili je u pitanju samo PROPAGANDNA BITKA (VIDEO/MAPA)

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR), koja je pro-pobunjenički nastrojena, je objavila najnovije podatke vezane za borbe u Hadžinskom džepu, gde se vode teške borbe između kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Islamske države.

Prema podacima SOHR-a, od početka operacije u Hadžinu ubijeno je 749 terorista Islamske države i 452 borca SDF-a.

Broj poginulih militanata Islamske države >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se poklapa sa brojem koji su objavili organi kurdskog SDF-a.

Najzanimljiviji zaključak se može izvući na osnovu podataka Američke koalicije koji su u izveštaju za oktobar javili da u Hadžinskom džepu ima između 1000 i 2000 terorista Islamske države.

Postavlja se pitanje kako borci SDF nisu napravili gotovo nikakav proboj u krvavim borbama ako su ubili tako veliki broj boraca Islamske države kao što tvrde.

Ovo ne bi bio prvi put da Kurdi objavljuju podatke o gubicima nanetim neprijatelju koji ne odgovaraju stvarnosti. Takvo ulepšavanje istine često dovodi do neprijatnih iznenađenja u narednim sukobima, kao što se desilo u bitkama u Deir ez Zoru, gde je SDF gotovo razbijen napadima sa boka.

Sve vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.