Gužva na nebu iznad Sirije,Rusi snimili dron VIDEO

Izvor: B92, 21.Okt.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužva na nebu iznad Sirije,Rusi snimili dron VIDEO

Na nebu iznad Siriji je prevelika gužva, saopštili su ruski zvaničnici nakon što je jedan od njihovih aviona snimio dron koji se nalazio veoma blizu.

Kako su oni saopštili, ponekad se i više od 30 aviona ili dronova nalaze na istom prostoru, prenosi “Raša tudej“.

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je video na kojem se vidi neidetifikovani dron iznad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sirije, a snimak je napravljen u kokpitu jedne od ruskih letelica.

Kako se navodi, moguće je da je u pitanju američki dron.

“Dok Rusija koordinira svoje letelice zajedno sa Damaskom, ostale imenovane i neimenovane vojne letelice to ne čine. Nažalost naše američke kolege ne vide ozbiljnost problema“, naveo je potparol Ministarstva odbrame Igor Konašenkov.

Ranije je potparol američke vojske Džef Dejvis izjavio da je bar jedna letelica ameročkog vazduhoplovstva morala da promeni svoju rutu kako ne bi stupila u kontakt sa ruskim avionom.

Ministarstva odbrane Rusije i Amerike su u utorak potpisala su sporazum o prevenciji incidenata prilikom letova avijacije u okviru vojne operacije u Siriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.