Gorbačov: Ne napadati Siriju

Izvor: B92, 09.Sep.2013, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorbačov: Ne napadati Siriju

Moskva, Kopenhagen -- Mihail Gorbačov smatra da amričke diplomate moraju da upozore Baraka Obamu da ne započinje vojni udar na Siriju jer bi to moglo da ima nepredvidive posledice.

Bivši predsedniK Sovjetskog saveza i dobitnik Nobelove nagrade za mir je u intervjuu za danski radio rekao da "Rusija vodi doslednu politiku u vezi sirijskog sukoba i pozvao na rešavanje problema uz pomoć diplomatije u UN".

"Zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se moramo potruditi da razumemo šta se dešava u Siriji i šta može da se uradi. Ne treba da postoji zemlja koja će svima diktirati šta je potrebno uraditi u datoj situaciji", rekao je Gorbačov, a prenosi Itar tas.

"Znam da neki smatraju da sukob treba da bude rešen uz pomoć oružja. To je apsurdno". "UN i Savet bezbednosti snose glavnu odgovornost za nalaženje rešenja", naglasio je Gorbačov. "Pozivam sve zemlje članice Saveta bezbednosti da do kraja iskoriste sve svoje mogućnosti".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gorbačov za rješenje sirijske krize diplomatskim putem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Sep.2013

Mihail Gorbačov smatra da američke diplomate moraju da upozore Baracka Obamu da ne započinje vojni udar na Siriju jer bi to moglo  imati  nepredvidive posljedice. "Znam da neki smatraju da sukob treba da bude riješen uz pomoć oružja. To je apsurdno". "UN i Vijeće sigurnosti  snose glavnu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.