Generalni sekretar UN planira sastanak posvećen Siriji za petak

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2013, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni sekretar UN planira sastanak posvećen Siriji za petak

27.09.2013. -

Generalni sekretar UN će u petak sazvati sastanak u cilju pripreme za međunarodnu konferenciju o Siriji, rekao je portparol organizacije Martin Nesirki.

Proširen je format sastanka na kome će učestvovati Ban Ki Mun, šef MSP-a Rusije Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Džon Keri, te su na njega pozvane i druge zemlje članice UN, rekao je Nesirki.

Agencija Asošiejted Pres je nešto ranije, uz poziv na diplomatski izvor, javila da je pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << stalnih članica Saveta bezbednosti UN usaglasilo rezoluciju o Siriji. Rusija insistira da ona ne sme sadržati mogućnost primene snage.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rezoluciju Vijeća sigurnosti UN mora poštovati i sirijska opozicija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2013, 08:39

Rezolucija o hemijskom oružju je historijska i prva vijest nade za Siriju nakon dosta vremena, rekao je generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon nakon usvajanja Rezolucije u Vijeću sigurnosti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.