Izvor: Blic, 26.Okt.2016, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GORI "DŽUNGLA" Veliki požar guta izbeglički kamp, čule se eksplozije

U migrantskom kampu poznatom kao "Džungla" u francuskom lučkom gradu Kaleu, koji su vlasti počele da ruše, protekle noći izbilo je nekoliko požara, a u jednom od njih je povređen jedan sirijski migrant nakon što je eksplodirala boca sa gasom i prevezen je u bolnicu, saopštile su vlasti, javljaju francuski mediji.

Požari su u ovom improvizovanom kampu, iz kojeg se od ponedeljka evakuišu ljudi, počeli da izbijaju u utorak uveče, ali su se intenzivirali između >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 00:30 i 03:00 sati, naročito na ulazu u kampu, saopštile su vlasti Pa-de-Kalea, prenosi "Figaro".

Pročitajte još:

U tom vremenskom periodu su eksplodirale najmanje dve boce sa gasom, zbog čega je veći broj ljudi iz kampa moralo da se udalji oko 100 metara od "Džungle".

Požare su gasili vatrogasci iz Kalea i obližnjih gradova, u pratnji policijskih snaga, navode lokalni zvaničnici.

Pročitajte još:

"Evakuisali smo izmedju 150 i 200 migranata, pre svega Avganistanaca i Sirijaca, a medju njima i 15-ak dece koja su odvedena u Privremeni prijemni centar", rekao je komesar policije u Kaleu Patrik Vise-Burdon.

Požari u "Džungli" počeli su još u utorak oko podne, dok je u toku rušenje koliba i improvizovanih kućica koje su migranti prisiljeni da napuste, jer je francuska vlada odlučila da raseli i sruši najveće nelegalno naselje u Francuskoj.

L'incendie continue de se propager.. des bouteilles de gaz explosent #Jungle #Calais pic.twitter.com/8TEFq3uPP5

U prva dva dana operacije, 3.242 odrasla migranta napustila su kamp autobusima, dok je 772 dece smešteno u Privremeni prijemni centar, prema podacima ministarstava unutrašnjih poslova i za stambena pitanja.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opet gorela "Džungla", ima povređenih VIDEO, FOTO

Izvor: Mondo, 26.Okt.2016

U migrantskom kampu poznatom kao "Džungla" u francuskom lučkom gradu Kaleu, koji su vlasti počele da ruše, protekle noći izbilo je nekoliko požara, a u jednom od njih je povređen jedan sirijski migrant...Foto: AP Photo/Matt Dunham..Požari su u ovom improvizovanom kampu, iz kojeg se od ponedeljka...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.