Francuska „zabrinuta“ isporukom S-300 Siriji

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska „zabrinuta“ isporukom S-300 Siriji

Francuska izražava zabrinutost zbog isporuke ruskih PVO sistema S-300 Siriji, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Francuske.



"Francuska sa zabrinutošću primećuje da je Rusija isporučila PVO sisteme sirijskom režimu", rekao je portparol.

On je naglasio da je isporuka obavljena nekoliko dana nakon "ozbiljnog incidenta koji je prouzrokovala sirijska PVO, koja je ubila 15 ruskih vojnika".

"U kontekstu napetosti u regionu, snabdevanje sirijskog režima takvom opremom iz Rusije doprinosi riziku od vojne eskalacije i odlaganja perspektive političkog rešavanja sirijske krize", rekao je on.

Kako je ranije rekao ministar odbrane Sergej Šojgu, Siriji su isporučena četiri lansera i druga oprema, te da je planirano da se za tri meseca obuče sirsijske posade.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut




Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.