Francuska: Pažljivo ćemo pratiti primenu sporazuma

Izvor: B92, 22.Feb.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Pažljivo ćemo pratiti primenu sporazuma

Pariz -- Francuska je saopštila da će veoma pažljivo pratiti primenu sporazuma o prekidu neprijateljstava u Siriji, koji su objavile SAD i Rusija.

Kako navode, neophodna je njegova što hitnija primena.

"Postignut je sporazum. Potrebna je njegova što hitnija primena. Veoma ćemo pažljivo pratiti njegovu primenu kod svih strana", naveo je francuski ministar spoljnih poslova Žan-Mark Ero u saopštenju, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je AFP.

Ero, koji se trenutno nalazi u Kijevu, istakao je da je Francuska stalno pozivala na okončanje bombardovanja "prvo da bi se sprečili masakri civila, potom da bi se dozvolio pristup humanitarne pomoći, i na kraju jer je to neophodan uslov za obnovu pregovora o političkoj tranziciji".

SAD i Rusija su nešto ranije objavile dogovor o prekidu neprijateljstva u Siriji, koji će biti na snazi od subote i koji ne uključuje ekstremistice grupe Islamska država i Nusra fronta.

Sporazum stupa na snagu u petak u ponoć po sirijskom vremenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.