Felon: Oslobađanje Rake na proleće

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2017, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Felon: Oslobađanje Rake na proleće

Britanski ministar odbrane Majkl Felon rekao je da se nada da će „prestonica“ terorističke organizacije DAEŠ, sirijski grad Raka, biti opkoljen na proleće, nakon čega će početi njegovo oslobađanje, prenosi agencija Rojters.

Od prošle jeseni „Demokratske snage Sirije“, čiju osnovu čine kurdski, kao i arapski odredi samoodbrane, vode operaciju oslobađanja Rake. Ofanziva na grad izvodi se istovremeno iz pravca severo-zapada i severo-istoka. U januaru je objavljen početak nove faze ofanzive čiji je cilj opkoljavanje grada i prekidanje saobraćajne komunikacije terorista. 

Felon je novinarima u Erbilu, prestonici autonomne obladti Kurdistana na severu Iraka rekao da je za oslobađanje grada neophodna pažljiva priprema jer je jasno da će teroristi odlučno štiti Raku. 

Odredi Kurda približili su se Raki na rastojanje od pet kilometara iz pravca severo-istoka.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.