FRANCUSKI NOSAČ AVIONA KREĆE KA SIRIJI: Izdato naređenje, avioni i bombarderi na novom zadatku

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2021, 11:46

FRANCUSKI NOSAČ AVIONA KREĆE KA SIRIJI: Izdato naređenje, avioni i bombarderi na novom zadatku

Prva misija koju je francuski nosač aviona preduzeo od početka 2020. godine

Francuska će rasporediti nosač aviona u istočni Mediteran. Pariz je najavio da će francuski nosač aviona Šarl de Gol, tokom prve polovine ove godine izvršiti misiju u istočnom Sredozemlju i u Indijskom okeanu, u okviru operacija međunarodne koalicije.

- Sledeća misija nosača aviona, Šarl de Gol, biće jačanje naših snaga koje učestvuju u operaciji "Nepokolebljiva rešenost" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekla je francuska ministarka odbrane Florens Parli parlamentarnom Odboru za odbranu, francuskom delu međunarodne vojne operacije koju predvode Sjedinjene Države protiv Islamske države (ISIS) u Iraku i Siriji.

- Stoga će nosač aviona biti raspoređen u prvoj polovini 2021. godine u Sredozemnom moru i Indijskom okeanu. Ova posvećenost potvrđuje, ako je potrebno, našu volju da se trajno i bezuslovno borimo protiv terorizma - rekla je ona.

Ovo će biti prva misija koju je francuski nosač aviona preduzeo od početka 2020. godine, kada je skoro dve trećine njegove posade zaraženo novim koronavirusom.

Ministar je izjavio da "oko 900 vojnika nastavlja da se bori protiv ISIS-a kao deo sveobuhvatne operacije" međunarodne koalicije za borbu protiv terorističke organizacije. Parli je izrazila zabrinutost zbog "ponovnog oživljavanja" ISIS-a u Iraku i Siriji.

Administracija odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa objavila je nameru da povuče 500 vojnika iz Iraka sredinom januara, potezom kojim bi se broj američkih snaga u ovoj zemlji smanjio na 2.500 vojnika.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.