FR:Parlament ne raspravlja o Siriji

Izvor: B92, 02.Sep.2013, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FR:Parlament ne raspravlja o Siriji

Pariz -- Francuski parlament neće se izjašnjavati o krizi u Siriji na raspravi zakazanoj za sredu, kazao je danas premijer Žan-Mark Ero.

Premijer je dodao da Francuska neće jednostrano dejstvovati protiv režima predsednika Bašara el Asada i da će pokušati da obezbedi međunarodnu podršku.

Prema navodima francuskih medija, izveštaj bezbednosnih službi koji je dostavljen poslanicima pokazuje da je sirijska vojska odgovorna za napad u predgrađu Damaska, 21. avgusta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U intervjuu za dnevni list "Figaro" (Le Figaro) predsednik Sirije Bašar el Asad upozorio je da bi međunarodna vojna intervencija protiv Sirije dovela do "rata u regionu" na Bliskom istoku.

Državni sekretar Džon Keri i sekretar za odbranu Čak Hejgel sutra će pred spoljnopolitičkim komitetom Senata govoriti o odobrenju akcije u Siriji.

Keri je u nedelju izjavio da SAD imaju nove dokaze da je sirijski režim koristio nervni gas sarin protiv svog naroda.

U Beloj kući se razmatraju tri scenarija za napad na Siriju - uspostavljanje zone zabrane leta, napad raketama i pojačana isporuka oružja ustanicima, prenosi Dojče vele.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ero: Francuski parlament neće glasati o Siriji

Izvor: Blic, 02.Sep.2013

Francuski parlament neće se izjašnjavati o krizi u Siriji na raspravi zakazanoj za sredu, kazao je danas premijer Žan-Mark Ero...On je dodao da Francuska neće jednostrano dejstvovati protiv režima predsednika Bašara el Asada i da će pokušati da obezbedi međunarodnu podršku...Prema navodima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.