Eto ti Erdogane: 60 pro-turskih boraca prešlo na stranu sirijske vojske i Kurda! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2017, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eto ti Erdogane: 60 pro-turskih boraca prešlo na stranu sirijske vojske i Kurda! (FOTO)

Sada se proverava kakvu su vojnu prošlost imali i da li su možda učestvovali u nekim zločinima

Oko 60 pripadnika pro-turske Slobodne sirijske armije (FSA) je prešlo na stranu Sirijske Arapske armije (SAA) i kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Jedinica narodne zaštite (YPG). Prema izvoru, 35 boraca je sada u redovima sirijskih snaga, a 25 njih se pridružilo SDF-u.

Commander of Alparslan Special Forces(#FSA affiliate) and his group (Turkman fighters) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << defect to Syrian Army

Via @huseyinbozan pic.twitter.com/W5l2dbDgwP

— NDF (@NatDefFor) June 8, 2017

- Ovi borci su iz formacija FSA "Sultan Murat", "Failak Al Šam" i specijalnih snaga "Alparksan", koja je deo FSA. Pre dva dana su dezertirali sa oružjem iz FSA i pridružili našim odredima i sirijskoj vojsci - rekao je izvor iz Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Izvor je dalje naveo da su 25 boraca koji su se pridružili SDF predali oružje vojnicima Vojnog Saveta grada Manbidža u selu Sekerije, koje se nalazi između Al-Baba i Manbidža.

Up to 60 #FSA fighters join ranks of pro-#Assad forces https://t.co/Dov2hXLrR4 #SyrianArmy pic.twitter.com/gdEE28afMV

— Sputnik (@SputnikInt) June 10, 2017

- U ovom trenutku, mi prikupljamo informacije o ovih 25 vojnika. Ako ne nađemo neki ozbiljan prekršaj sa njihove strane mogu da ostanu sa nama - istakao je on.

Abu Ali Reslan, komandant jedinice "Alparslan" i jedan od komandanata Slobodne sirijske armije, Abu Hair, takođe su pobegli iz FSA. Turska operacija "Štit Eufrata" bio je usmeren protiv IS-a. Međutim, vojne kampanje su takođe imale za cilj sprečavanje kurdskih snaga da se kreću dalje na zapad i povežu područja koja su oni kontrolisali.

Turska vojska i Slobodna sirijska armija (FSA) su osvojili gradove Al-Bab i Džarabulus kao deo kampanje, stvarajući tampon zonu na severu Sirije.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročutatu OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.