Erdogan otkrio posebnu vezu Rusije i nafte od ID

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan otkrio posebnu vezu Rusije i nafte od ID

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan obećao je da će turske vlasti predati dokaze o umešanosti sirijskog biznismena, koji, navodno, poseduje ruski pasoš, u trgovinu naftom iz Sirije.

Erdogan je, kao odgovor na optužbe o kupovini nafte u Turskoj od takozvane Islamske države (DAEŠ), izjavio da je naveći kupac nafte od te terorističke organizacije biznismen iz Sirije, koji navodno ima i državljanstvo Rusije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Najveći kupac nafte od DAEŠ-a poseduje ruski i sirijski pasoš - Džordž Hašvari. On prodaje naftu i (sirijskom) režimu. Tu informaciju je saopštilo i Ministarstvo finansija SAD - izjavio je Erdogan u Ankari, na kongresu sindikata Turske.

On je obećao da će turske vlasti predati dokaze o umešanosti Hašvarija u taj biznis.

Turski predsednik je još jednom obećao da će podneti ostavku ako Rusija pruži dokaze da Turska kupuje naftu od terorista.

* Rusi imaju dokaze: Turska sa sve Erdoganom trguje naftom sa ID

* Erdogan zgranut "nemoralom Rusa"

* "E, mi imamo dokaz da Rusi nelegalno trguju naftom!"

" Podneću ostavku ako se dokaže saradnja Turske i ID"

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.