Erdogan: Strpljene ima granice, otvorićemo kapije

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Strpljene ima granice, otvorićemo kapije

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da će njegova zemlja "imati strpljena do određene granice, ali da će posle toga morati da reaguje u Siriji".

Erdogan je rekao i da je čelnicima EU jasno rekao da će doći vreme kada će Turska otvoriti kapije izbeglicama ka Evropskoj uniji.

- Mi smo zaustavljali ljude na vratima ka Evropi, zasutavljali smo autobuse. To se desi jednom ili dva puta, ali mi ćemo jednom te kapije otvoriti i poželeti im srećan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << put. To sam im rekao - rekao je Erdogan.

Kako je rekao, ono što je rečeno na sastanku sa briselskim liderima Donaldom Tuskom i Žan-Klodom Junkerom nije nešto čega se treba stideti.

- To nije nikakva tajna i to nismo rekli samo tada i tamo, to je rečeno u svakoj prilici - rekao je Erdogan.

U svom govoru, Erdogan je rekao i da Ujedinjene nacije imaju dvostruke aršine po pitanju krize u Siriji i da je neiskreno što UN apeluje na Tursku oko puštanja izbeglica iz Sirije u zemlju, a ne reaguje u samoj Siriji.

- Licemerno je podsećati Tursku na njene međunarodne obaveze. Turska je uradila više od bilo koje druge države, to se vidi i po brojevima - ko je koliko ljudi primio - dodao je Erdogan.

On je pozvao UN da na isti način apeluje i na druge zemlje kako bi "Turska mogla da pošalje izbeglice u te zemlje".

Takođe, rekao je da ksenofobija i rasizam postaju normalni u Evropi.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.