Erdogan: Smešna mi je izjava Rusije da pripremamo invaziju u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2016, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Smešna mi je izjava Rusije da pripremamo invaziju u Siriji

Erdogan smatra smešnim optužbe Rusije o mogućoj turskoj intervenciji u SrijiPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan okarakaterisao je danas kao "smešne" optužbe ruske vojske da Turska planira vojnu intervenciju u Siriji, osuđujući, istovremeno, navodnu rusku "invaziju" na sirijskom tlu."Smešna mi je izjava Rusije... Mislim da je upravo obrnuto. Rusija sprovodi invaziju u Siriji", >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rekao je Erdogan, koji se nalazi u poseti Senegalu, prenela je turska agencija Anadolija.Erdogan je aludirao na ruske vazdušne napade na položaje džihadista iz Islamske države u Siriji, započete 30. septembra 2015. godine.Ruska vojska saopštila je u četvrtak da Turska priprema vojnu intervenciju u susednoj Siriji, tvrdeći da turske oružane snage "u tajnosti spremaju tu intervenciju" na sirijskom tlu.Odnosi između Turske i Rusije su znatno pogoršani pošto su 24. novembra 2015. turske snage oborile ruski bombarder na granici sa Sirijom. Turska je navela da je ruski avion navodno narušio turski vazdušni prostor što je Rusija kategorički demantovala.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Smešne optužbe Rusije za intervenciju u Siriji

Izvor: RTS, 05.Feb.2016

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan okarakterisao je kao "smešne" optužbe ruske vojske da Turska planira vojnu intervenciju u Siriji, osuđujući, istovremeno "rusku invaziju" na sirijskom tlu. . Erdogan, koji se nalazi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.