Erdogan: Proširićemo operacije na severu Sirije

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Proširićemo operacije na severu Sirije

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže da će njegova zemlja proširiti operacije na severu Sirije, uključujući ulazak u gradove Bab, Manbidž i Raku.

Erdogan je rekao da Turska „nema drugog izbora“ osim da uđe u Bab, uprkos kritikama međunarodne zajednice, zato što „mora da pripremi područje koje je očišćeno od terorizma, a isto važi i za Manbidž“, prenosi AP.

Turski predsednik je dodao da bi, ukoliko bi koalicija na čelu sa SAD bila spremna na zajedničke akcije, učinila „šta god je neophodno“ protiv DAEŠ-a u Raki, ali u sadejstvu sa koalicionim snagama, a ne sa kurdskim ekstremistima iz Sirije.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.