Erdogan: Kurdi bez sumnje krivi, kritikovaću Obamu

Izvor: B92, 19.Feb.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Kurdi bez sumnje krivi, kritikovaću Obamu

Ankara -- Turski predsednik Redžep Erdogan ponovio je da su sirijski Kurdi "bez sumnje" odgovorni za napad u Ankari u kojem je poginulo 28 i povređeno više od 80 ljudi.

Osim toga, kako navodi, u zakazanom telefonskom razgovoru s američkim kolegom Barakom Obamom kritikovaće njegovu podršku Kurdima u Siriji.

"Ne sumnjamo da su počinioci sirijski Kurdi", rekao je Erdogan posle molitive petkom i dodao da je zakazao za danas telefonski razgovor s Obamom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "zbog američke podrške tim borcima", koje Turska smatra teroristima.

Erdogan je rekao da će američkim zvaničnicima reći "gde je završilo oružje koje su dali tim organizacijama" i dodao da ga "rastužuje inat Zapad".

Turski predsednik rekao je juče da će napad međunarodnoj zajednici pokazati da postoji veza između pobunjenika Radničke partije Kurdistana (PKK) i grupa sirijskih kurdskih snaga.

Turski premijer Ahmet Davutoglu potvrdio je juče medijske navode da je za eksploziju u Ankari odgovoran Sirijac, dodajući da je devet osoba uhapšeno zbog povezanosti s napadom.

Eksplozija se dogodila u sredu uveče u Ankari, u blizini parlamenta i sedišta oružanih snaga.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.