Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2020, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Još nema saglasnosti o samitu o Siriji

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da još nije u potpunosti postignuta saglasnost o samitu o Siriji, na kojem treba da učestvuju lideri Turske, Rusije, Nemačke i Francuske.

"Ne postoji potpuna saglasnost" između predsednika Francuske Emanuela Makrona i nemačke kancelarke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Angele Merkel s jedne strane, i ruskog predsednika Vladimira Putina s druge strane, rekao je Erdogan.

Turski predsednik je u subotu rekao da će 5. marta biti održan samit četiri zemlje na kojem će se proceniti situacija u sirijskoj provinciji Idlib, poslednjem uporištu pobunjenika.

Erdogan je danas naveo da će u "najgorem slučaju" mogao da bude održan bilateralni sastanak sa Putinom.

S druge strane, portparol Kremlja Dmitrij Peskov danas je potvrdio mogućnost multilateralnog sastanka i da se o tome trenutno raspravlja i dodao da nije u pitanju bilateralni sastanak Putin-Erdogan.

"Konačna odluka još nije doneta jer mogući učesnici još nisu dali saglasnost", rekao je Peskov.

U Idlibu je u sukobima turskih i sirijskih snaga od početka februara stradalo najmanje 17 turskih vojnika. Istovremeno, sirijske snage uz podršku ruskog saveznika od polovine decembra sprovode ofanzivu protiv pobunjenika i džihadističkih grupa u toj sirijskoh provinciji.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ankara od Moskve očekuje prekid vatre

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 11:33

Turska od pregovora sa ruskom delegacijom očekuje održiv prekid vatre u sirijskom Idlibu, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu..."Od pregovora sa ruskom delegacijom očekujemo garancije za potpuni i održivi prekid napada snaga (predsednika Sirije Bašara) Asada u Idlibu",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.