Erdogan: Džordž Hašvari najveći kupac nafte od ISIS-a

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Džordž Hašvari najveći kupac nafte od ISIS-a

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan obećao je da će turske vlasti predati dokaze o umješanosti sirijskog biznismena, koji, navodno, posjeduje ruski pasoš, u trgovinu naftom iz Sirije.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, kao odgovor na optužbe o kupovini nafte u Turskoj od DAEŠ–a, takozvane Islamske države, izjavio je da je naveći kupac nafte od te terorističke organizacije biznismen iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Sirije koji navodno ima i državljanstvo Rusije.

„Najveći kupac nafte od DAEŠ–a posjeduje ruski i sirijski pasoš — Džordž Hašvari. On prodaje naftu i (sirijskom) režimu. Tu informaciju je saopštilo i Ministarstvo finansija SAD“, izjavio je Redžep Tajip Erdogan, govoreći u Ankari na kongresu sindikata Turske.

On je obećao da će turske vlasti predati dokaze o umješanosti Hašvarija u taj biznis.

Turski predsjednik je još jednom obećao da će podnjeti ostavku ako Rusija pruži dokaze da turska kupuje naftu od terorista.

(NN/sputniknews.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan otkrio ime najvećeg kupca nafte od ID

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2015

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan obećao je da će turske vlasti predati dokaze o umešanosti sirijskog biznismena, koji, navodno, poseduje ruski pasoš, u trgovinu naftom iz Sirije...Erdogan je, kao odgovor na optužbe o kupovini nafte u Turskoj od takozvane Islamske države (DAESS), izjavio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.