Erdoanov sin: Bavim se građevinarstvom, a ne naftom

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2015, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoanov sin: Bavim se građevinarstvom, a ne naftom

ANKARA - Sin turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdoana, Bilal Erdoan, izjavio je da nije umiješan u ilegalnu trgovinu naftom sa Islamskom državom i da se njegova kompanija bavi građevinarstvom.

"Moja kompanija se bavi građevinarstvom i zida poslovne prostore u Istanbulu. Mi ne poslujemo u Sredozemnom moru, kao ni u Siriji, ni u Iraku", rekao je Bilal Erdoan, a prenio Sputnjik.

Na pitanje da li se kompanija njegovog brata bavi trgovinom nafte sa ID-om, Bilal >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Erdoan je odgovorio da ni to nije istina, iako je potvrdio da se ta firma bavi transportom.

Krajem novembra je sirijski ministar inostranih poslova Valid Mualem izjavio da je sin turskog predsjednika umiješan u nelegalnu trgovinu naftom sa ID-om.

Prema njegovim riječima, upravo iz tog razloga Turska je oborila ruski avion Su-24 na teritoriji Sirije.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov precizirao je da je ruski avion oboren neposredno nakon što je Rusija počela da bombarduje postrojenja za preradu nafte koja se nalaze u rukama terorista.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.