Eksplozija u vojnoj bazi na Kipru, najamnje osmoro mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2011, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u vojnoj bazi na Kipru, najamnje osmoro mrtvih

NIKOZIJA -

U snažnoj eksploziji koja se jutros dogodila u vojnoj bazi na jugu Kipra poginulo je najmanje osmoro ljudi, javila je poluzvanična kiparska novinska agencija CNA.

Vojni izvori navode da je i nekoliko desetina ljudi zadobilo povrede u bazi Evangelos Florakis, koja se nalazi između priobalnih gradova Limasol i Larnaka, preneo je Rojters.

Smatra se da je do eksplozije došlo u skladištu municije koju su kiparske vlasti zaplenile 2009. godine sa jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broda koji je plovio u Siriju iz Irana.

Kako AFP navodi, eksploziju je prouzrokovao požar koji je izbio u ovom skladištu, u kojem se, prema rečima jednog neimenovanog izvora iz policije, nalazilo 98 sanduka baruta.

Eksplozija se dogodila nešto pošle šest časova po lokalnom vremenu i smatra se da je zbog toga došlo i do prekida u snabdevanju strujom na većem području ostrva.

Prema izveštaju državne televizije, eksplozije su izazvale veliku štetu u ovoj oblasti i požare u predelu prekrivenom niskim rastinjem, a zapalila se i jedna strujna stanica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.