Eksplozija u Siriji: 14 mrtvih

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 00:02

Eksplozija u Siriji: 14 mrtvih

Ukupno 14 berača tartufa poginulo je danas u eksploziji mine džihadista Islamske države u pustinjskoj oblasti na severu Sirije, javila je tamošnja agencija Sana

"Ukupno 14 ljudi je poginulo, a osam je povređeno u eksploziji protivpešadijske mine koju su teroristi Islamske države postavili u pustinji provincije Raka gde stanovništvo prikuplja tartufe", dodala je Sana.

Sirijska opservatorija za ljudska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava, nevladina organizacija sa sedištem u Velikoj Britaniji koja ima veliku mrežu izvora u Siriji, ranije danas je saopštila da je u toj eksplozili poginulo 13 ljudi, među kojima i žene.

Džihadistička grupa, koja je od 2014. kontrolisala velike delove teritorije u Siriji, poražena je u martu 2019. u vojnim operacijama međunarodne antidžihadističke koalicije koju su predvodile SAD i bile u savezu sa kurdskim snagama.

Mnogi džihadistički borci su se potom povukli u sirijsku pustinju i brojne mine su prisutne u tom području.

Sirijska pustinja je poznata da ima neke od najboljih tartufa na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.