Izvor: RTS, 24.Avg.2020, 07:33

Eksplozija gasovoda u Siriji, zemlja ostala bez struje

Eksplozija na Arapskom gasovodu uzrokovala je prekid u snabdevanju električnom energijom u zemlji. Početne indikacije pokazuju da je reč o napadu, objavio je ministar energetike.
U video-snimku koji je objavio kanal Ikbarija vidi se vatra koja kulja nakon eksplozije.

Zvaničnici su državnoj televiziji rekli da se to dogodilo između sirijskih gradova Ad Dumair i Adra, severozapadno od prestonice Damaska. 
"Početne indikacije pokezuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je reč o terorističkom napadu", rekao je ministar energetike Ali Ganem za Ikbariju.
Dodao je da gasovod energijom snabdeva stanice na jugu ističući da su timovi za sanaciju već na terenu. 
Arapski sistem gasovoda prostire se od Egipta do Jordana i Sirije.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nakon napada veći dio dio Sirije bez struje

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2020

DAMASK - Od eksplozije na "Arapskom gasovodu" između sirijskih gradova Ad Dumajr i Adra veći dio Sirije ostao je bez električne energije i preliminarni izvještaji ukazuju na to da je riječ o napadu, rekao je danas sirijski ministar energetike Ali Ganem.

Nastavak na Nezavisne Novine...

“TERORISTIČKI NAPAD” Eksplozija na gasovodu kod Damaska, nestalo struje u većem delu Sirije (VIDEO)

Izvor: Blic, 24.Avg.2020

Eksplozija na “Arapskom gasovodu”, između sirijskih gradova Ad Dumajr i Adra nedaleko od Damaska, dovela je do nestanka struje u Siriji, a sirijski ministar za naftu Ali Ganem izjavio je da prvi pokazatelji govore da je reč o terorističkom napadu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.