EVO ZAŠTO JE STVARNO UBIJEN KASEM SOLEJMANI! Poslao Asadu NAJJAČU PORUKU, jednim potezom je SPASAO SIRIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2020, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVO ZAŠTO JE STVARNO UBIJEN KASEM SOLEJMANI! Poslao Asadu NAJJAČU PORUKU, jednim potezom je SPASAO SIRIJU

Otkrio nepoznate detalje.

Zvaničnik Iranske revolucionarne garde tvrdi da je komandant elitne iranske jedinice Kuds Kasim Sulejmani, koji je ubijen u američkom napadu na bagdadskom aerodromu, sprečio sirijskog predsjednika Bašara al-Asada da podnese ostavku.

Iranski general Hasan Plarek, bivši šef Ureda revolucionarne garde za versku baštinu, rekao je da je Soleimani sprečio Asada da podnese ostavku i napusti zemlju.

U intervju iranskoj novinskoj agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Fars, general Plarek je izjavio da je Sulejmani "ustvari spasio Siriju".

"Kasim Sulejmani sam se borio protiv sirijskih terorista i na kraju spasio Siriju. Čak je i al-Asad mogao postati izbeglica i napustiti svoju zemlju. Ali on, Sulejmani, tada je rekao: "Jedini put do pobede je otpor. Uspećemo uz Alahovu pomoć. "I na kraju ste uspeli", rekao je Plarek.

Đul-Ali Babaij, jedan od komandanata Revolucionarne garde, napisao je da je situacija u Siriji veoma komplikovana i da je al-Asad mislio da je sve gotovo zbog čega je već pokušao da traži azil u Rusiji.

Plarek (58) je bio Sulejmanijev dugogodišnji prijatelj i postavio ga je komandant elitne iranske jedinice koji je ubijen početkom januara u napadu američkih bespilotnih letelica u Bagdadu na čelu kancelarije za versku baštinu.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

NEMAN IZ ISTOČNOG MORA Ovako izgleda kada prvi kineski nosač aviona krene U AKCIJU (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.