Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson optužuje Rusiju za bombardovanje humanitarnog konvoja u Siriji

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je danas da svi "raspoloživi dokazi" ukazuju da je Rusija odgovorna za bombardovanje humanitarnog konvoja u Siriji.

Džonson je rekao u Donjem domu britanskog parlamenta da Rusija rizikuje da postane izolovana država zbog postupaka u Siriji.

On ipak nije najavio nove mere protiv vlasti u Moskvi, navodeći da je ostaje nada da će Rusija uraditi pravu stvar i da će ponovo uspostaviti prekid vatre >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Siriji.

Više stotina ljudi poginulo je u vazdušnim napadima na opoziciju u Alepu, posle kraha primirja. Moskva je glavni saveznik sirijskog predsednika Bašara el Asada u tom sukobu, navodi američka agencija AP.

U vazdušnom napadu kod Alepa, na kamione koji su prevozili humanitarnu pomoć, poginulo je oko 20 civila, među kojima je i jedan aktivista Crvenog krsta.

Ruska i sirijska strana odbacile su optužbe o umešanosti u konvoj u blizini Alepa.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.