Džihadisti u Siriji Srbima prete smrću!

Izvor: Večernje novosti, 26.Avg.2014, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti u Siriji Srbima prete smrću!

BEOGRAD - Džihadisti terorističke organizacije Islamska država Iraka i Levanta (koji je poznat i kao Islamska država IS), čiji je član nedavno odrubio glavu zarobljenom američkom novinaru Džejmsu Foliju, prete Ambasadi Srbije! Džihadisti koji ratuju u Siriji i Iraku zapretili su osoblju Ambasade Srbije u Damasku da imaju rok od sedam dana da napuste objekat - piše "Kurir". U suprotnom - biće mrtvi. - Dobili smo pretnju u pismu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od džihadista, s logom terorističke organizacije Islamska država Iraka i Levanta, u kojem upozoravaju lokalno osoblje koje radi u našoj ambasadi, Sirijce, da prestanu da rade za neprijatelje - Srbe, te da imaju rok od sedam dana da postupe po ultimatumu! Naveli su da će stalno kontrolisati da li su ih poslušali, odnosno da li je ambasada prazna. Ukoliko se zaposleni ogluše o njihovo naređenje, biće mrtvi - kaže izvor našeg lista i dodaje: - Uz stih iz Kurana „Ako se bore protiv tebe, ubij ih“, tekst je potpisan sloganom „Alah je naš zaštitnik“! Pismo je ubačeno u dvorište ambasade iz pravca glavne ulice, a nadležne bezbednosne službe potvrdile su autentičnost dokumenta. Prati se razvoj situacije i razmatraju dalji koraci. Prema rečima izvora "Kurira", dva naša čoveka radila su u našoj ambasadi u Damasku u prvoj polovini ove godine. - Sada tamo nema Srba, ostalo je samo lokalno osoblje. Siriju pokriva diplomata koji je privremeno u Bejrutu - dodaje naš izvor. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić juče nije mogao da komentariše ove navode, ali za Kurir je potvrdio da je bilo pretnji. - Da, tačno je da smo dobili pretnje - rekao je Dačić.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKA-OPASNOST-PRETI-Dzihadisti-Islamske-drzave-planiraju-da-pokore-i-osvoje-Srbiju-

Izvor: medio.rs, 27.Avg.2014, 01:29

U petogodišnjem planu za globalnu dominaciju Islamska država Iraka i Levanata nalazi se i osvajanje Srbije, a džihadisti ovog pokreta već su uputili i prve pretnje Srbima i to zaposlenima u Ambasadi u Damasku kojima je dat rok od 7 dana da se isele ili će biti mrtvi..Islamska država Iraka i Levanta (koji...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.