Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti oteli Kanađanku u Siriji?

Kanadske vlasti provjeravaju infromaciju koju su objavili džihadisti da je jedna Kanađanska izraelskog porekla oteta u Siriji, saopšteno je iz kanadskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Vlada Kanade proverava sve odgovarajuće mreže da bi prikupila više informacija, a zvaničnici su u bliskom kontaktu sa lokalnim vlastima", navodi se u saopštenju.

Američki centar za praćenje islamskih sajtova SITE objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je danas da je jedan džihadista na internet forumu rekao da su pripadnici "Islamske države" oteli ženu, cionističkog vojnika u Kobaniju i da razmatraju mogućnost da je pogube ili da je razmene za jednog muslimanskog vojnika koji je u zatvoru u Izraelu, preneo je AFP.

SITE navodi da su drugi džihadisti precizirali da je možda reč o Žil Rozenberg  Kanađanki izraelskog porekla koja je pripadnik izraelskih snaga a angažovana je u redovima kurdskih snaga za borbu protiv džihadista.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.