Džihadisti oborili helikopter, poginula dvojica ruskih pilota

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti oborili helikopter, poginula dvojica ruskih pilota

Ruski vojni piloti-instruktori poginuli su u petak u Siriji tokom leta nad oblašću sirijske Palmire Ruski vojni piloti-instruktori poginuli su u petak u Siriji tokom leta nad oblašću sirijske Palmire, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije. Kako je navedeno u Ministarstvu, 8. jula je veliki odred terorista DAEŠ-a napao položaje sirijske vojske istočno od Palmire. Presekavši odbranu, teroristi su uspeli da osvoje visoravni koje su bile pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kontrolom sirijske armije. Ruski vojni piloti-instruktori Rjafagat Habibulin i Jevgenij Dolgin leteli su za to vreme sirijskim helikopterom Mi-25. „Posada je dobila zahtev od sirijske komande da zaustavi napredovanje terorista. Komandant posade Rjafagat Habibulin je odlučio da napadne teroriste. Mudrim dejstvima ruske posade napredovanje terorista je zaustavljeno. Kada je potrošio municiju, helikopter je krenuo nazad i u tom trenutku su ga teroristi oborili, pogodivši ga s kopna. Helikopter se srušio u oblasti koja je pod kontrolom sirijske armije lojalne vladi. Posada helikoptera je poginula“, navedeno je u saopštenju. Komanda je ruske vojne pilote predložila za visoke državne nagrade, navedeno je u Ministarstvu odbrane. (Izvor:sputniknews.com)
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POGLEDAJTE: Ovako su džihadisti oborili ruski helikopter

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2016

Islamska država objavila je snimak na kome se navodno vidi kako su ti ekstremisti oborili helikopter sa ruskim pilotima Islamska država objavila je snimak na kome se navodno vidi kako su ti ekstremisti oborili helikopter sa ruskim pilotima.Ruski vojni piloti-instruktori poginuli...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.