Džihadisti Islamske države probili liniju odbrane sirijske vojske i zauzeli strateški važno brdo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2017, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti Islamske države probili liniju odbrane sirijske vojske i zauzeli strateški važno brdo!

Agencija Amak, koja je bliska Islamskoj državi, saopštila je da je tom prilikom ubijeno 20 sirijskih vojnika

U nedelju su džihadisti IS-a pokrenuli napad u istočnom delu Homsa, usmerivši se na novo-oslobođeno brdo Al-Maširfah, koje gleda na dugogodišnje vladino uporište Džuba Al-Džarah. Ubačeni zahvaljujući uspešnim samoubilačkim bombaškim napadom, elitna jedinica IS "Inghimasi" napala je vladine trupe koja se nalaze 60 kilometara istočno od glavnog grada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << provincije.

#ISIS claims it has killed 20 #SAA soldiers in an SVBIED attack on al-Mushayrifah hill in Jubb al-Jarrah area, East Homs countryside. #Syria pic.twitter.com/LKdripnsNV

— Nassim al-Talib (@geopolitiquee) July 9, 2017

S obzirom da su se žestoke borbe nastavile nekoliko sati, Sirijska arapska armija (SAA) se konačno povukla sa strateške tačke u nedelju popodne. Agencija Amak je potvrdila da je nakon napada poginulo 20 vojnika SAA.

Brdo je na kraju palo u ruke islamista, iako se navodni broj poginulih ne može potvrditi. Sirijska vojska se sada pregrupiše za kontra-napad da povrati brdo Al-Maširfah, koje ipak i dalje ostaje pod čvrstom kontrolom Islamske države.

Od početka velike vladine ofanzive ranije ovog meseca, brigada SAA-a, Pustinjski jastrebovi (DH), Vojni štit i Nacionalne odbrambene snage (NDF) oslobodili su sela prema pokrajinskoj granici između Homsa i Hame.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.