Džihadisti ID se ponovo aktivirali, oteli 36 žena i dece

Izvor: B92, 30.Jul.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti ID se ponovo aktivirali, oteli 36 žena i dece

Ekstremisti Islamske države oteli su u sirijskom regionu Suveida 36 žena i dece, pripadnika etničke manjine Druza, koje džihadisti smatraju jereticima, piše BBC

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu i lokalni sajt iz Suveide objavili su da se veruje da se otmica desila tokom prošlonedeljnih napada Islamske države na taj region, u kojem većinu stanovništva čine Druzi, treća po brojnosti verska manjina u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siriji.

Navodi se da je u samoubilačkim bombaškim napadima islamistima stradalo najmanje 215 ljudi.

Sirijska vlada kontroliše veći deo regiona Suveide, dok ekstremisti Islamske države tamo drže manji deo teritorije. Navodi se da je sirijska vojska, uz podršku Rusije, nedavno otpočela kampanju za zauzimanje preostalih džihadističkih i pobunjeničkih oblasti.

Navodi se da su nakon otmice, neke od žena uspele da pobegnu, dok su dve stradale. Islamska država nije se za sada oglašavala o otmicama.

Nije poznato ni da li su započeli pregovori o oslobađanju talaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.