Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2018, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džabarov: SAD nemaju pravo da budu u Siriji, a kamoli da prave vojne objekte

Ukoliko SAD pokušaju da razmeste u Siriji sisteme PRO, Damask bi odmah trebalo da pokrene to pitanje u Savetu bezbednosti UN, izjavio je za RIA Novosti prvi zamenik predsedavajućeg odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov.


Ranije su mediji preneli da SAD planiraju da rasporede svoje protivraketne odbrambene sisteme u nekoliko severnih regiona Sirije.

„To je apsolutno nezakonito. Sjedinjene Američke Države nemaju mandat UN, nemaju pravo da se nalaze u Siriji, a kamoli da tamo prave neke vojne objekte“, naglasio je Džabarov.


Prema njegovim rečima, ako se ova informacija potvrdi, „Sirijci bi trebalo da pokrenu to pitanje u Savetu bezbednosti UN, to je potpuno bezakonje“.


Ruski poslanik se požalio da bi, nažalost, ova informacija mogla biti tačna, jer „Amerikanci žive po svojim pravilima“.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva nema informacije da SAD pripremaju razmeštanje sistema PRO na severu Sirije

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2018

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nema informacije koje su preneli neki mediji, da Sjedinjene Američke Države pripremaju razmeštanje sistema protivraketne odbrane na severu Sirije, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Mihail Bogdanov.. . „To treba pitati naše američke kolege....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.