Drama na nebu: Američki dronovi prišli opasno blizu ruskim avionima

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 23:59

Drama na nebu: Američki dronovi prišli opasno blizu ruskim avionima

Zamenik šefa Ruskog centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji rekao je danas da su američki dronovi MQ-9, prišli "opasno blizu" ruskim avionima u Siriji.

"Posebno nas brine to što umalo nije došlo do sudara u vazduhu između MQ-9 i ruskih aviona u blizini Al-Baba", rekao je Gurinov, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, prijavljeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko slučajeva kada su dronovi koalicije upalili sisteme za pucačko navođenje ka ruskim avionima, automatski uključujući njihove defanzivne sisteme.

"Ruski piloti su još jednom demonstrirali visok nivo profesionalizma i na vreme preduzeli mere kako bi sprečili sudare sa bespilotnim letelicama koalicije", naglasio je Gurinov.

On je rekao da je u Siriji prijavljeno deset kršenja protokola za dekonflikt od 9. decembra 2019. godine sa koalicionim dronovima u Siriji, uključujući i jedan u prethodna 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gurinov: Američki dronovi prošli opasno blizu ruskih aviona u Siriji

Izvor: 24sedam.rs, 24.Jul.2023, 00:50

Pprijavljeno je nekoliko slučajeva kada su dronovi koalicije upalili sisteme za pucačko navođenje ka ruskim avionima

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.