Dogovoren nacrt rezolucije o Siriji

Izvor: Studio B, 27.Sep.2013, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoren nacrt rezolucije o Siriji

Vodeće svetske sile postigle su dogovor o rezoluciji o eliminiaciji sirijskog hemijskog oružja, saopštio je britanski ambasador u UN, Mark Lajal Grant.

Pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN, Britanija, Francuska, SAD, Rusija i Kina dogovorile su se o nacrtu "obavezujuće i primenjive rezolucije", naveo je Lajal Grant na svom nalogu na Tviteru, preneo je AP.

 

On je dodao da će Britanija predočiti tekst rezolucije predstavnicima ostalih deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zemalja članica Saveta bezbednosti.

 

Savet bezbednosti UN održaće konsultacije iza zatvorenih vrata kako bi razmotrili nacrt rezolucije o uklanjanju hemijskog oružja u Siriji, saopštila je u međuvremenu, francuska misija pri UN.

"Nacrt rezolucije o hemijskom oružju biće predočen predstavnicima 15 zemalja članica Saveta bezbednosti", saopštila je francuska misija na svom nalogu na Tviteru.

 

Konsultacije će biti održane u osam sati uveče po njujorskom vremenu, preneo je Rojters.

 

Nema indicija da bi Savet bezbednosti mogao glasati o predlogu rezolucije tokom tog sastanka, navodi britanska agencija.

 

Rusko-američki nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN o Siriji je usaglašen, javile su nešto ranije i ruske novinske agencije, pozivajući se na šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

"Usaglasili smo rusko-američki nacrt rezolucije, koji će danas biti upućena SB UN radi podrške odluci, koja će kako očekujem, biti doneta u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja", rekao je Lavrov a prenosi Itar-Tas s.

 

Prema njegovim rečima, rezolucija koja će biti ponuđena na razmatranje drugih članica SB UN (Velike Britanije, Francuske, Kine) sledi logiku dogovora iz Ženeve o okvirima postupanja za uništenje hemijskog oružja u Siriji.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SB UN možda danas o nacrtu o Siriji

Izvor: B92, 27.Sep.2013

Njujork -- Savet bezbednosti UN danas bi mogao da glasa o nacrtu rezolucije o uništenju sirijskog hemijskog oružja, nakon što su svetske sile sinoć postigle dogovor...Pet stalnih članica Saveta bezbednosti -UN Velika Britanija, Francuska, SAD, Rusija i Kina, dogovorile su se sinoć o nacrtu obavezujuće...

Nastavak na B92...

Dogovoren nacrt rezolucije o Siriji

Izvor: Akter, 27.Sep.2013

Pet stalnih članica Saveta bezbednosti dogovorile su se o nacrtu obavezujuće i primenjive rezolucije o uništenju sirijskog hemijskog oružja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.