Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2018, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokić: BiH nije mjesto za prihvat 50.000 migranata

ZVORNIK - Socijalistička partije (SP) smatra da BiH nije mjesto za prihvat oko 50.000 izbjeglica iz Sirije i drugih bliskoistočnih zemalja, ocijenio je danas predsjednik stranke Petar Đokić.

Đokić je zatražio da odlučno djelovanje institucija BiH, koje su, kaže, veoma pasivne i ne bave se tim pitanjem.

On je naveo da zbog toga SP očekuje da će i Vlada Republike Srpske svojim djelovanjem aktuelizovati ovo pitanje, te uspjeti primorati institucije BiH, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << posebno bezbjednosne, da se posvete pitanju migranata.

Đokić je istakao da to može da utiče na ukupne odnose u BiH, ako se taj proces bude odvijao nekontrolisano kao što trenutno izgleda.

"Niko ko dolazi u ovu zemlju ne bi trebalo da bude izložen katastrofalnom boravku u smislu da nema elementarne uslove za boravak", rekao je Đokić novinarima u Zvorniku poslije sjednice Glavnog odbora SP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.