Đentiloni: Pobeda zdravog razuma neuvođenje novih sankcija Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đentiloni: Pobeda zdravog razuma neuvođenje novih sankcija Rusiji

Italijanski ministar spoljnih poslova ja zadovoljan odlukom da se Rusiji ne uvode dodatne sankcije zbog Sirije.

„Ovo je pobeda zdravog razuma, a Italija je tome dala odlučujući doprinos“, rekao je Đentiloni u izjavi za list Korijere dela sera“.

Prema njegovim rečima, pitanje je da li će sankcije Moskvi zbog situacije u Siriji dovesti do prestanka bombardovanja. „Sankcije ne mogu biti paravan za bežanje od problema“, rekao je ministar.

Đentiloni je istakao da sada svi dele stav da se za Siriju može naći diplomatsko rešenje za konflikt i političku tranziciju.

„To je uvek bio stav Italije. Zato mi podržavamo napore Džona Kerija i specijalnog izaslanika UN za Siriju Stefana de Misture.“

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Štajnmajer protiv sankcija Rusiji zbog Sirije

Izvor: Vostok.rs, 24.Okt.2016, 09:35

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer zalaže se protiv uvođenja novih sankcija Rusiji zbog situacije oko sirijskog Alepa, jer smatra da će to otežati razrešenje humanitarne katastrofe u regionu.. . „Sankcije nisu efikasne što se tiče humanitarne katastrofe u Siriji,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.