Izvor: RuskaRec.ru, 05.Jun.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Diplomat“: Rusija oprema tihookeanske podmornice raketama „Kalibar"

Ruska Tihookeanska flota planira da opremi četiri nuklearne podmornice projekta 949 Antej krstarećim raketama Kalibar, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov. Zastarele rakete Granit biće, kako je istakao, zamenjene raketama Kalibar koje su se dobro pokazale u sirijskom konfliktu.
Koja podmornica je raketirala položaje „Islamske države” u Siriji?
Po pisanju časopisa The Diplomat rakete >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Kalibar u stanju su da razviju brzinu od 270 do 410 milja na čas. Podmornice projekta 949 biće opremljene, kako se navodi, novim sistemima za navigaciju i normalno funkcionisanje posade. „Stara plovila dobiće nove funkcije, a na tome se radi u okviru aktuelnog državnog programa", naglasio je Borisov. 
Autor Franc Štefan Gadi ističe da su podmornice projekta 949 izgrađene u periodu od 1985.  do 1999. godine i da su prevashodno namenjene za napade na udarne grupe američkih nosača aviona i priobalne ciljeve. U ovom trenutku dve podmornice pomenute klase nalaze se na službi u Severnoj floti, a pet u Tihookeanskoj, piše The Diplomat, a prenosi portal televizije RT na ruskom.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Nebo je granica: Rusija usavršava avion Su-35S

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jun.2017, 08:01

Ruski borbeni avioni Su-35S biće modifikovani 2017. godine na osnovu svog borbenog iskustva u Siriji, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov...- Ovogodišnji avioni biće razvijeni na osnovu svih nedostataka i sirijskog iskustva… Prema mišljenju naših pilota koji rade u Siriji,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.