Dignut u vazduh naftovod u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2011, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dignut u vazduh naftovod u Siriji

DAMASK -

Nepoznate osobe jutros su digle u vazduh naftovod u centralnom delu Sirije, nedaleko od grada Homsa koji je poslednjih meseci centar pobunjenika protiv autokratskog režima Bašara al Asada.

"Jedna subverzivna grupa napala je naftovod blizu grada Homsa sa improvizovanom eksplozivnom napravom", prenosi AFP pozivajući se na izveštaj zvanične sirijske novinske agencije SANA.

Pojedinosti se ne iznose, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osim da je eksplozija izazvala veliki krater i oštetila naftovod koji je u plamenu.

Siriju od marta potresaju protesti opozicionih snaga koje traže od režima Al Asada da izvrši demokratske reforme u zemlji.

Centar pobune je od početka bio grad Homs, kod koga se i desila današnja sabotaža.

Prema organizacijama koje se bore za ljudska prava u Siriji je dosad ubijeno više od 1.400 protivnika režima.

Te podatke je teško proveriti pošto vlasti, od početka pobune, ne dozvoljavaju slobodno kretanje stranim novinarima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.